2015. augusztus 1., szombat

Sokadik újraélesztési kísérlet... :)

Halihó!

Másfél év...igen hosszú idő, ami alatt megint elhanyagoltam a blogot. Sokadjára futok neki, hogy újraélesszem, egyszer majdcsak sikerülni fog, nem adom fel :) Ettől függetlenül azonban nem volt eseménytelen ez az időszak, sőt! Bővült a hobbijaim száma kettővel - horgolás, kötés -, de leginkább a horgolás az, ami ebből a kettőből igazán megfogott. A Blog felélesztésének is ez az apropója, hogy pontosan 1 évvel ezelőtt kezdtem el megtanulni horgolni. Illetve ha pontosak akarunk lenni, akkor július 31-én este 10 körül :D Nos, azóta annyira a rabjává váltam, hogy a keresztszemes hímzést mondhatni elhanyagoltam. Csupán a pillangós utazókendők esetén vettem elő ismét a hímzőtűt, de immár annak is vége, úgyhogy tényleg csak a horgolás maradt. Nos, akkor íme összegyűjtve az elmúlt másfél év kreatívkodásának termékei (vagy félkész termékei):



Tavaly júliusban járt nálam egy újabb pillangós kendő:




Aztán ahogy elkészült, kezdődhetett a horgolás elsajátítása...





Az első sorok rövidpálcával...





...és kezdett alakulni a mintapéldány..





...aztán kipróbáltam az egyráhajtásos pálcákat is...





...végül belevágtam az első komoly munkámba, egy nyári felsőbe :)




...közben pedig gyakoroltam a hópelyheket is, hogy a körbe-horgolás is jól menjen :)




...de haladtam a felsővel is lassacskán...




...és a hópelyhek is kezdtek szaporodni...





Megpróbálkoztam a kötéssel is, bár ez sajnos elég lassan megy, és még azóta sem készült el a sálam... :)





...viszont Kicsim kérésére készült egy mobiltok :)





...aztán megismerkedtem a Pinterest-tel és elindultam a "lejtőn"...először ezt a fejpántot próbáltam ki egy ott talált minta alapján...






...majd egy karácsonyi poháralátét következett...






...és befutott az első fejpánt megrendelésem egy kolléganőmtől...






...de a barátnőmet is megörvendeztettem egy pihe-puha ujjatlan kesztyűvel... :)





Közeledett a karácsony, és a munkahelyemen az osztálykarácsonyon kihúzott lány ezt kapta tőlem:




Kicsimnek annyira megtetszett az ujjatlan kesztyű ötlete, hogy ő is rendelt egyet magának, aminek nagy hasznát veszi szabadtéri koncerteknél a hidegebb napokon, basszusgitározás közben :)





Mire elérkezett a Szenteste, a poháralátétek megszaporodtak egy kicsit :)





..aztán az én kezem is elkezdett fázni és - miután megtanultam a csillag-öltést ("star stitch") -, készítettem magamnak is egy ujjatlan kesztyűt :)





...aztán egy sálat is...






...és gondoltam, jól jöhetne egy meleg, puha ágytakaró az amerikaiaknál nagy sikerű "c2c"
 azaz "corner-to-corner" mintával. Végül nem készült el, mert aránytalanul sokba kerülne a fonal hozzá, ráadásul gépben képtelenség lenne mosni a súlya miatt...helyette székpárna lesz egyszer majd...




Kicsimnek megtetszett a sálam, és megint leadta a rendelését...





...én pedig készségesen teljesítettem :) (melyik horgoló nem örülne, ha a pasiját érdekelné a hobbija? :D hát naugye... :D )






Beálltam moly.hu-n egy ajándékozós láncba, és mi mást lehetne adni egy könyvmolynak, mint könyvjelzőt? :) a technika pedig már adott... :)






Közben megérkezett hozzám a Pillangós vándorkendő utolsó 2 kendője, úgyhogy részemről befejeződött ez a projekt:








El is érkeztünk horgolási pályafutásom eddigi csúcsához. Már elég régóta szemeztem ezzel a táskamintával, de nem mertem belekezdeni. Aztán egy kedves kolléganőmtől kaptam egy gombolyag pamutfonalat ebben a csodálatos akáclila színben, és végem volt.... :) persze jól átalakítottam a mintát, hogy nagyobb legyen a táska, úgyhogy számolgathattam rendesen, kis híján feladtam a finishben...de kitartottam és íme az eredmény:





Volt egy unatkozós délutánom (...ami 10 évente 1x fordul elő :D ), de rögtön félbeszakadt, mert elkezdtem bolondozni egy kicsit....a "szemecskékből" majd fülbevaló lesz, az "orrocskából" pedig medál. Egyelőre még vár a keményítésre, mert ilyen kevés dologhoz nincs értelme keményítőt kutyulni...





Jelen pillanatban pedig ezen a felsőn dolgozom (párhuzamosan a réééégen elkezdett kékes-lilás hullámos csíkokból álló felsővel :D )




Nem kezdek el ígérgetni megint, hogy "igyekszem megjavulni és rendszeresebben blogolni", mert akkor tuti, hogy megint hónapokig nem jövök mutogatni, úgyhogy csak egész egyszerűen:



Szép napot mindenkinek! :)

2 megjegyzés:

  1. Hű, mennyi mindent kötöttél-horgoltál mostanában! Külön tetszik az a hullámos minta meg a fejpántod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) Másfél év alatt azért sokra jut az ember...de hát ugye ezek között is vannak félkész dolgok...bár épp azon vagyok, hogy befejezzem őket :) a részletek majd hamarosan egy következő bejegyzésben olvashatóak :)

      Törlés