2012. december 28., péntek

Év végi "seregszemle"... :)

Lassan itt az év vége, és úgy döntöttem, előszedem az összes folyamatban lévő hímzést. Egyrészt, mert régen mutattam őket, másrészt meg nem árt tudatosítanom, hogy mennyi mindent kéne már végre befejezni...alig hittem el a fotók rendezgetése közben, hogy a Melltartós Bothy Threads képről 2011 januári képet is találtam...magyarán kb 2 éve varrom...még jó, hogy januártól vissza kell fogni a kreatív cuccokra költekezést, mert az életben nem fejeznék be ennyi mindent... :D

Elsőként a Karácsonyi Jardin Privé kép...hát..nem jött össze, hogy karácsonyra kész legyen, de azért igyekszem mihamarabb befejezni...még nem múlt el teljesen a karácsonyi hangulatom :)


Aztán egy HAED (Heaven And Earth Design, Karen Middleton: Blue) Ehhez elég régóta nem nyúltam, tegnap viszont jól nekilendültem, és bár nem ezzel a technikával kezdtem el, de most az elején még átváltottam a sokszálas hímzésre. Sosem varrtam még így, egyelőre barátkozom vele, meglátjuk, hogy beválik-e...egy biztos, a 25-ös hímzővászonra szálanként ölteni az osztott hímző 2 szálával - nem egy álom nekem...de remélem az eredményért megéri ez a sok küszködés :)


No igen...a 2 éves projekt... :D Bothy Threads: A Dictionary of Bras...még valamikor november végén befejeztem a hiányzó öltéseket a mérleges képrészleten, de a kontúrozásig már nem jutottam el...


 Molnár Kata (bakternő) népi mintakendője, ami sajnos igen régóta parkolópályán van...de egyszer elkészül, azt garantálom! :) Álomszép ez a két kék árnyalat (Anchor 410 és 433), és ezt a hímzővásznat is nagyon szeretem, jó rá varrni :)


 Ő pedig egy monochrome csajszi, halványlila 28-as hímzővászonra varrom lila DMC Satin fonallal (2 szállal). Sajnos miután ezt elkezdtem, neki kellett fognom tesómék vőfélyszalagjának, amit szintén Satin fonallal varrtam és annyira elegem lett utána belőle, hogy ezt a képet is félretettem...egyelőre gyűjtöm a lelkierőt (meg az időt) a folytatásához. Vászontáskára szeretném rávarrni, ha elkészül. :)


 És hogy lehessen látni, mi is lesz az igencsak kezdetleges mintatöredékekből....elsőként a Blue (HAED) kész képe, aztán pedig a monochrome csajszié.




...azt hiszem nem hagytam ki semmit. :) Ma viszont már szunnyadni térnek a hímzések is, meg lassan én is. Jó éjszakát! :)

4 megjegyzés:

  1. nagyon klassz mind :) a HEAD az én fantáziám is mozgatja :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi :) utólag picit bánom, hogy 25-ös anyagra kezdtem el, de elvileg ezt szokták ajánlani az ilyen nagy képekhez (illetve ez még nem is nagy...). Legközelebb 36-os vászonra varrom, arra jobban esne :D (bár a legközelebb az szerény számításaimat tekintve is 2 év...)

    VálaszTörlés
  3. Úgy látom, van dolgod az elkövetkező évekre... :)

    VálaszTörlés